Score a Free NeilMed Sinus Rinse or Neti Pot (with Quiz Answers)

Here is an offer where you can score a FREE NeilMed Sinus Rinse or Neti Pot (you pick the one you would rather have at the beginning)! You will need to select brochure #p1886b, and then score an 18 of 20 on the short quiz to score this for FREE!

CLAIM HERE

We made scoring this one a lot easier and are providing you with the correct answers to the Quiz!

QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS

  1. What time of year is worst for nasal allergies? Answer: Spring
  2. Which of the following can be shown to directly worsen chronic sinus congestion? Answer: Smoking
  3. Sinusitis, inflammation of the lining of sinuses, and Rhinitis, inflammation of the lining of nasal passages, may develop due to… Answer: Allergic Reactions
  4. Which of the following are NOT symptoms of chronic or acute sinusitis? Answer: Palpitations
  5. How many pairs of craniofacial (head and face) sinus cavities are there? Answer: Four
  6. There are four sinus cavities that are located in the head and face: the Frontal, Ethmoid, Sphenoid, and ____________ Sinuses. Which of the following correctly fills in the blank? Answer: Maxillary
  7. NeilMed Sinus Rinse is considered as the potential first line of treatment for the symptomatic relief of… Answer: Acute and chronic nasal and sinus condition
  8. Symptoms of sinusitis include… Answer: All of the above
  9. NeilMed Sinus Rinse mixture packets contain the following preservative(s)… Answer: None
  10. Large volume saline irrigation is defined as instillation of saline as which of the following quantities per nostril or nasal passage? Answer: Options 2 and 3
  11. The best improvement of sinonasal excess mucus symptom was shown with…
    Answer: Combination of Nasal corticosteroid sprays and large volume saline irrigation using NeilMed Sinus Rinse Kit.
  12. By which manner does the NeilMed NasaFlo NetiPot function? Answer: Gravity flow method
  13. How does the NeilMed Sinus Rinse squeeze bottle function? Answer: Positive pressure by gently squeezing the soft bottle.
  14. The NeilMed SinuGator pulsatile irrigator works by… Answer: Pressing the switch and creating battery powered pulsating pumping of saline from the reservoir.
  15. What kind of water source is safe to use for nasal saline irrigation ? Answer: Previously boiled and cooled down water.
  16. Which of the following water choice(s) are generally considered as safe or good to use for nasal irrigation? Answer: All of the above
  17. Large volume, low pressure (LVLP) saline nasal irrigation is considered the… Answer: First line of treatment for rhinitis and sinusitis.
  18. Large volume and low-pressure nasal irrigation devices can be a part of daily hygiene just like brushing your teeth, washing your hands, or showering. Answer: True
  19. A recent study on saline nasal irrigations with corticosteroid therapy resulted in… Answer: Significantly improved nasal symptoms than corticosteroid sprays alone
  20. Nasal irrigation through NeilMed Sinus Rinse or NasaFlo NetiPot is safe for pregnant women. Answer: True